Advies

De Meesterlijke Scheerbeurt: Tips

De Vergulde Hand is al meer dan 460 jaar de autoriteit op gebied van authentiek nat scheren. Maar hoe doe je dit nu precies, echt nat scheren?

Met de producten van de Vergulde Hand en onderstaande tips en adviezen scheer jij je elke dag comfortabel en glad als een echte meester barbier.

Meesterlijk scheren #1 

Meesterlijk scheren #2

Meesterlijk scheren #3

Meesterlijk scheren #4

Waar beginnen we?

Allereerst kun je je het beste ’s morgens scheren. De huid is dan meer ontspannen en het scheermes zal soepeler over je huid glijden. Reinig je huid goed, of neem een verfrissende douche. Het warme water opent de poriën en zal de haren verzachten.

Inzepen

Gebruik voor het inzepen van de huid De Vergulde Hand scheerkwast. Door het gebruik van de kwast doorbloedt de huid beter en worden huid en baardharen gestimuleerd, waardoor haren rechtop gaan staan en makkelijker af te scheren zijn.  Dit zorgt dan ook voor een zichtbaar gladder scheerresultaat.

Plaats voor het scheren de scheerkwast in een scheermok met warm water, zodat ongeveer de voorste helft van de kwast vochtig wordt en het schuim goed op kan nemen. Maak nu met draaiende bewegingen van De Vergulde Hand scheerzeep een stevig, romig schuim. Laat vervolgens het schuim even kort op de baardharen inwerken voor een comfortabele scheerbeurt.

Het scheren

Scheer jezelf de eerste keer altijd met de haargroei richting mee, het zogenoemde “meescheren”.  Dit voorkomt irritaties en rode plekken. Het is natuurlijk van belang dat je de huid steeds goed gespannen houd, zodat je minder kans loopt op wondjes.
Wanneer je huid het toelaat kun je gaan voor een ultra glad scheerresultaat door het zogenaamde “tegenscheren” te gebruiken.

Je zeept nu nogmaals je gezicht volledig in en scheert opnieuw, echter nu tegen de baardgroeirichting in.

Zorg er tijdens het scheren voor dat je je mesje constant schoonhoud met koud water. Een schoon mes zorgt voor minder irritatie en voorkomt ingegroeide haartjes en ontstekingen.

Na het scheren

Na het scheren spoel je de huid af met warm en vervolgens koud water, dit om de poriën te sluiten.  Vervolgens gebruik je het aluinblok van De Vergulde Hand  om de poriën te sluiten en de  huid te kalmeren en te herstellen. Ook stelpt het bloeden bij eventuele scheerwondjes.

Vervolgens sluit je je scheerbeurt af met De Vergulde Hand aftershave. De kalmerende en herstellende aftershave wordt snel door de huid opgenomen waardoor de huid weer zacht en soepel aanvoelt.